Розмноження Sorbus aucuparia L. ‘Бурка’ in vitro - Цимбал, О.М. (Промышленная ботаника, 2012)
У роботі розглядаються особливості введення експлантів Sorbus aucuparia L. ‘Бурка’ in vitro. Запропоновано оптимальну експозицію стерилізації рослинного матеріалу, а також стерилізатор та його концентрацію. Модифіковано живильні середовища для індукції морфогенезу мікропагонів та підібрано умови для адаптації рослин-регенерантів до нестерильних умов ex vitro. This paper addresses the features of introduction of Sorbus aucuparia L. ‘Burka’ explants in vitro. The optimum exposure of plant material sterilization, as well as the sterilizer and its concentration has been proposed. Nutrient media for the microshoots morphogenesis induction have been modified, and conditions of regenerated plants adaptation to the non-sterile conditions ex vitro have been defined.