Пакт Реріха - до 75-річчя прийняття (Археологія, 2011)
У 2010 р. виповнилося 75 років від дня прийняття одного з ключових документів в історії правового захисту культурних цінностей, що отримав назву Пакт Реріха — за ім’ям всесвітньовідомого художника, вченого, мандрівника та громадського діяча М.К. Реріха. Пакт (Договір про охорону художніх і наукових установ та історичних пам’яток) був підписаний 15 квітня 1935 р. представниками 21 держави ПанАмериканського союзу в Білому Домі у Вашингтоні (США).