Спорядження англійської армії в роки Столітньої війни (1337-1453) - Купченко-Гринчук, О.М. (Археологія, 2011)
На ґрунті іконографічних джерел розглядається спорядження англійської армії в роки Столітньої війни, простежується
його еволюція та встановлюються особливості обладунку воїнів різних родів військ. Підкреслюється роль артилерії
при облозі укріплень. На основании иконографических материалов (рыцарских надгробий и миниатюр) рассматривается вооружение и
снаряжение английских войск, их эволюция на протяжении конфликта.
Основу средневековых армий любой страны Западной Европы составляли рыцари. Англия не была исключением. Based on iconographic materials (knights’ gravestones and miniatures), armament and equipment of English forces and
their evolution over the conflict are considered.
Knights presented the base of mediaeval armies of any Western European country. England was not an exception.