«Балканскій міст» у початковому освоєнні території сучасної Украиїни - Степанчук, В.М (Археологія, 2010)
Висвітлено сучасний стан дослідження основних аспектів питання початкового залюднення території сучасної України в нижньому палеоліті з південно-західного напрямку — через Балканський півострів. Освещено современное состояние исследования основных аспектов вопроса начального заселения территории современной Украины в нижнем палеолите с юго-западного направления - через Балканский полуостров. The modern state of research of the main aspects of the question of the initial settling of territory of modern Ukraine in the Lower Paleolithic to the south-west - in the Balkan Peninsula.