Основні напрямки морської транспортної політики Російської Федерації в Чорноморському регіоні (оцінка в контексті національних інтересів України) - Степанова, К.В. (Економічні інновації, 2013)
Стаття присвячена розгляданню морської транспортної політики Російської Федерації (РФ) в Чорноморському регіоні, для якого характерно зростання ролі в глобальній енерготранспортній мережі та підвищення рівню суперечностей між чорноморськими державами в транспортній сфері. Розглянуто місце транспортного комплексу в економіці Росії та значення Чорноморського регіону в розвитку транспортних послуг РФ. Розкриті основні напрямки транспортної політики відповідно до Морської доктрини РФ. Проаналізовано динаміку переробки вантажів в російських портах Чорноморського регіону за останні роки. The article addresses the issues of maritime transport policy of Russia Federation in the Black Sea Region, which is characterized by growing role in the global energy transportation networks and increasing competition of the Black Sea countries in the transport sector. We discussed the role of transport sector in economy of Russia and importance of the Black Sea region for the transport services development.
The basic directions of transport policy in accordance with the Maritime Doctrine of the Russian Federation are considered. Cargo dynamics in the Russian ports of the Black Sea region in recent years is analyzed.