Унікальна знахідка 2008 року - Бартош, А.Є.; Марампольська, В.А. (Сіверщина в історії України, 2010)
В статті розглядається проблема реставрації відкритого у глухівській Спасо-Преображенській церкві раніше невідомого унікального живопису ХVIII ст. В статье рассматривается проблема реставрации открытого в глуховской Спасо-Преображенской церкви ранее неизвестной уникальной живописи ХVIII в. The article is a delaminated problem of restoration,earlier unknow unique paintings of the XVIII century in Hlukhiv Saviourtrans figuration Church, which were opened.