Кримознавча діяльність Історико-етнологічного відділення Всесоюзної наукової асоціації сходознавства: В.О. Гордлевський (1876-1956) - Асанова, У.К. (Сіверщина в історії України, 2010)
У статті на підставі нового корпусу архівних джерел
із московських архівосховищ до наукового обігу введена
інформація про діяльність одного з центрів по вивченню
історії та етнографії кримських татар у 1920-ті роки
– Історико-етнологічного відділення Всесоюзної наукової
асоціації сходознавства, проаналізовано наукову спадщину
В.О. Гордлевського. В статье на основе неизвестного ранее корпуса архивных
документов из московских хранилищ в научный оборот
вводится информация о деятельности крупного центра по
изучению истории и этнографии крымских татар в 1920-е
годы – Историко-этнологического отделения Всесоюзной
научной ассоциации востоковедения. Анализируется научное
наследие В. А. Гордлевского. The article introduces to the scientific usage information about the activity of a large research center in Crimean Tatar history and ethnography in the 1920s in Historical-Ethnologic Branch of All-Union Scientific Association of Oriental Studies, from the previously unknown corps of archival documents from Moscow depositories. V. O. Gordlevsky scientific heritage is analyzed.