Наукова спадщина академіка В.І. Вернадського і вивчення життя в гідросфері - Протасов, О.О. (Вісник НАН України, 2013)
У статті висвітлено деякі положення концепції біосфери В.І. Вернадського. Введено й обговорено
поняття біосферомерону, розглянуто характеристики біогеомів гідросфери. В статье освещаются некоторые положения концепции биосферы В.И. Вернадского, вводится и обсуждается понятие биосферомерона, рассматриваются характеристики биогеомов гидросферы. In the article some constructs of Vernadsky biosphere
theory are discussed, the concept of biospheromeron is
coined, the characteristics of hydrosphere biogeomes are
considered.