Топонімія Глухівщини у світлі арабських студій - Тищенко, К.М. (Сіверщина в історії України, 2010)
До вже запропонованих етимологій топооснови Глух-/ GoBuch - розглянуто можливість включення її до арабського
фракталу назв. Імовірним першоджерелом тут виступає
форма ар. (ta) haluf ‘союзни’ від дієслова hallafa ‘приводити до
присяги’ . В межах району перелічено інші можливі назви від
топооснов арабської належності. Вдополнение кужепредложеннымэтимологиямтопооснов
ы Глух-/GoBuch- рассмотрена возможность включить ее в
арабский фрактал названий. Вероятным первоисточником
здесь выступает форма ар. (ta)haluf «союзник» от глагола hal
l afa «приводить к присяге». В пределах района перечислены
другие возможные названия от топооснов арабской
принадлежности. In addition to the existent etymologies of the place-name root
Hluh-/GoBuch - we consider another possibility to include it to the
Arabic place-name fractal. Its probable original source is a form ar.
(ta)haluf “an ally” from the verb hal l afa “to force to take an oath”.
Within the adminstative district other names with possible Arab ic
place-name roots are listed.