Структурно-функциональная организация многолетних цветоносных побегов монокарпика Crambe koktebelica (Junge) N. Busch - Щербакова, О.Ф.; Калистая, М.С. (Промышленная ботаника, 2013)
Розглянуто особливості структурно-функціональної організації багаторічних квітконосних пагонів монокарпіка Crambe koktebelica (Junge) N. Busch. Обґрунтовано підрозділення зони відновлення (інновативної зони) та зони збагачення (симультативної зони) на активну і потенційну або пасивну підзони. Додатково виділено прецелеративну зону, що формує зону кущіння з пізньолітніми чи осінніми пролептичними латеральними пагонами. Наведено альтернативні латинізовані назви структурно-функціональних зон. The peculiarities of shoots structural and functional organization of perennial flower-bearing shoots of the monocarp Crambe koktebelica (Junge) N. Busch. are considered. Subdivision of renovation zone (innovative zone) and amplification zone (simultaneous zone) to the active and potential or passive subzones was substantiated. The praeceleritive zone composing tillering zone with shoots, which formed in later summer, or proleptic lateral shoots, which formed in autumn, were additionally singled out. Alternative Latin names of structural and functional zones were given.