Система державного регулювання процесів укрупнення в агропромисловому секторі України - Басюркіна, Н.Й. (Економічні інновації, 2012)
У статті на основі аналізу процесів в агропромисловому секторі України виявлено тенденції укрупнення і розроблено концептуальний підхід до формування системи державного регулювання цих процесів. Запропоновано форми і методи державного регулювання процесів агропромислового укрупнення в умовах трансформації економіки України. Розкрито суть заходів фінансової і нефінансової державної підтримки процесів укрупнення в агропромисловому секторі України. Для здійснення ефективного регулюючого державного впливу на процеси агропромислового укрупнення запропоновано структурувати їх учасників за агрегованими групами. In the article on the basis of analysis of processes in the Ukrainian agroindustrial sector the tendencies of enlargement are educed and worked out conceptual approach to forming of the system of government control of these processes. Forms and methods of government control of agroindustrial enlargement processes are offered in the conditions of Ukrainian economy transformation. Essence of measures of financial and not financial state support of enlargement processes is exposed in the Ukrainian agroindustrial sector. For realization of effective regulative state influence on the processes of agroindustrial enlargement it is suggested to classify their participants after large-sized groups.