Історичні дослідження українського козацтва у Франції - Луняк, Є.М. (Сіверщина в історії України, 2010)
У статті розглянуто стан ознайомлення французької
громадськості з Україною, проаналізовано причини цікавості
французів до постаті запорозького козака на тлі історичних
взаємин України та Франції. Автор простежує еволюцію
французьких історичних досліджень про Україну в ХVІ-ХХ ст. В статье рассмотрено состояние осведомлённости
французской общественности с Украиной, проанализированы
причины интереса французов к образу запорожского казака
на фоне исторических взаимоотношений Украины и Франции.
Автор прослеживает эволюцию французских исторических
исследований об Украине в ХVІ-ХХ вв. The acquaintance’s state of the French public with Ukraine in
the article is covered, the analysis of causes of the French interest
in Zaporozhye Cossack’s image against the background of historical
mutual relations of Ukraine and France is made. Author studies
evolution of the French historical research of Ukraine ХVІ-ХХ