З історії ремісничих цехів Північного Лівобережжя у ХVII-XVIII ст. - Щербина, С.В. (Сіверщина в історії України, 2010)
Стаття присвячена регіональним особливостям
цехового устрою Північного Лівобережжя ХVІІ – ХVІІІ ст.
На прикладі перепечайського цеху Чернігова проаналізовано
законодавчу базу, висвітлено традиції, права та обов’язки
ремісничих корпорацій. Статья посвящена особенностям цехового строя
Северного Левобережья во второй половине ХVІІ-ХVІІІ вв.
На примере перепечайского цеха Чернигова проанализирована
законодательная база, раскрыты традиции, права и
обязанности ремесленных корпораций. The article is devoted to the features of the Northern Leftbank craft guild in the second half of the XVII – XVIII centuries.
On the example of Chernihiv breadmaking guild traditions, rights
and duties of craft corporations are described and the legislative
base is analyzed