Вплив методології Християна Вольфа на формування філософської системи українського мислителя ХVIII ст. Якова Козельського - Заремський, М.Й. (Сіверщина в історії України, 2010)
У статті здійснено компаративний аналіз онтологічних
та логіко-гносеологічних аспектів методології видатних
представників епохи Просвітництва – німецького мислителя
Християна Вольфа та українського філософа Якова
Козельського. В статье осуществлен компаративный анализ
онтологических и логико-гносеологических аспектов
методологии выдающихся представителей эпохи Просвещения
– немецкого мыслителя Христиана Вольфа и украинского
философа Якова Козельского The comparative analiz of ontological and logico- gnosiological
aspects of the methodology prominent representatives’ of the
Enlightenment - the German thinker Christian Wolff and the
Ukrainian philosopher Jacob Kozelsky is made in this article