Формування сучасної концепції дослідження і регулювання інвестиційного процесу - Лайко, О.І. (Економічні інновації, 2012)
Розглянуті концептуальні основи формування методології дослідження інвестування як невід’ємної складової процесу суспільного виробництва і як явища, обумовленого існуванням процесу відтворення капіталу. Під впливом сучасних особливостей ресурсного забезпечення інвестування, головним чином, власними коштами підприємств і організацій, а не залученими фінансовими ресурсами, пропонується адекватний підходів щодо дослідження та регулювання інвестиційного процесу зі зміщенням акцентів на забезпечення відтворення капіталу, аніж на пошук сторонніх ресурсів. Conceptual approaches to the formation of investment research methodology as an integral part of the process of social production and as a phenomenon caused by the existence of the reproduction process of capital. Under the influence of modern features of investment resources formation process which is represented mainly by own funds of enterprises and organizations, the adequate approaches to research and management of the investment process are needed. The shift in emphasis on the reproduction of capital, rather than on seek of outside resources is proposed.