Підвищення конкурентоспроможності вітчизняних суб’єктів підприємницької діяльності шляхом залучення фондових інструментів - Лисюк, В.М.; Тепляшин, А.Ю. (Економічні інновації, 2012)
Досліджено процедуру проведення публічного розміщення акцій на фондовому ринку (IPO) з точки зору доцільності її використання в якості економічного важеля підвищення конкурентоспроможності для вітчизняних суб’єктів підприємницької діяльності України. Описано основні етапи проведення IPO. Розглянуто вітчизняні підприємства Одеського регіону, що систематично проводять IPO та в перспективі можуть підвищити свою конкурентоспроможність за рахунок фондових інструментів. Investigated procedure of initial public offering stock instruments (IPO) in terms of the feasibility of its use as an economic lever of rising competitiveness for domestic businesses in Ukraine. The main stages of IPO was described. The national enterprises of Odessa region that regularly host IPO and potentially can increase their rising competitiveness through financial instruments was considered.