Чи дійсно Шостка шоста, або нотатки на полях місцевої топоніміки - Кужельна, О.В. (Сіверщина в історії України, 2010)
В статті на підставі різноманітних джерел (історичної
літератури, архівних матеріалів та власних досліджень)
висвітлюються питання походження найменувань населених
пунктів Шосткинщини. Автором статті наводяться нові
версії походження назви міста Шостка. В статье на основании разнообразных источников
(исторической литературы, архивных материалов и
личных исследований) освещаются вопросы происхождения
наименований населенных пунктов Шосткинщины. Автором
статьи приводятся новые версии происхождения названия
города Шостка. In the article on the basis of historical literature of some archive
documents and personal origin sources the problems of the origin of
the names of the Shostka district are elucidated.