«Адресуйте так: «в Чернігівську губ. Глухівський повіт» - Терлецький, В.В. (Сіверщина в історії України, 2010)
У статті подані свідчення про життєві та творчі зв’язки
К.Д. Ушинського з Глухівським повітом Чернігівської губернії,
в якому пройшла значна частина його свідомого життя.
Повідомлення на основі вивчення літературних джерел та
архівних пошуків зможе в певній мірі слугувати матеріалом
для написання науково-вивіреної біографії видатного педагога-
демократа, яка, на жаль, навіть після 140 років від дня його
смерті не підготовлена і, зрозуміло, не доведена до широкого
загалу читачів В статье подаются сведения о жизненных и творческих
связях К.Д. Ушинского с Глуховским уездом Черниговской губернии.
Сообщаемое на основе изучения литературных источников
и архивных поисков сможет в некоторой мере служить
материалом для написания научно-выверенной биографии
выдающегося педагога-демократа, которая, к сожалению, даже
после 140 лет со дня его смерти не подготовлена и, понятно, не
доведена широкому кругу читателей. In the article there are the informations about the family and
creative connections K.D.Ushinskiy with Glukhov district. The
massage to be studied from the sources of the different literatures
and archival searchs serves as a basis for the writing the scientifi c
and to proved biography of the outstanding educator-democrat.
His biography unfortunately even 140 years after his death not to
be prepared and it’s clear not to be published for the wide circle
of the readers.