Глухівська жіноча гімназія - Шишкіна, Ю.А. (Сіверщина в історії України, 2010)
Стаття присвячена історії глухівської жіночої
гімназії, створеної завдяки меценатській діяльності родини
Терещенків наприкінці ХІХ ст. Будівля гімназії є зразком
псевдокласицистичного стилю в архітектурі Глухова. Статья посвящена истории глуховской женской гимназии,
созданной благодаря меценатской деятельности семьи
Терещенко в конце ХІХ ст. Здание гимназии является примером
псевдоклассического стиля в архитектуре Глухова. The article is devoted to history of hlukhiv gymnasium for
girls , which was built on Tereschenko’s funds at the end of the
XIX-th century. The building of the gymnasium is an example of
pseudoklasytsustychnyi style.