Просвітницька і благодійницька діяльність Варвари Ханенко - Кузіна, Д.І. (Сіверщина в історії України, 2010)
У статті міститься інформація про життя і діяльність
відомого мецената і колекціонера В.М. Ханенко. Особлива
увага приділяється аналізу її роботи в галузі просвітництва,
відстежуються основні етапи даного процесу, висвітлюється
внесок В.М. Ханенко у створення музею в Києві. В статье содержится информация о жизни и
деятельности изветного мецената и коллекционера
В.Н. Ханенко. Особое внимание уделяется анализу ее работы
в сфере просветительства, прослеживаются основне этапы
данного процесса, освещается вклад В.Н. Ханенко в создание
музея в Киеве. This article contains the information about life and career of
the famous Maecenas and collector V.M. Khanenko. The special
attention is devoted to the analysis of his activity in the fi eld of
enlightenment; main stages of this process have been investigated;
the contribution of V.M. Khanenko to creation of museum in Kiev
has been widely covered.