Шосткинська крамниця «Торгсин» (1933-1935) - Горох, М.В. (Сіверщина в історії України, 2010)
В статті на основі невідомих раніше архівних документів
розглядається історія появи та функціонування крамниці
«Торгсин» в Шостці. Особлива увага приділяється санітарному
стану крамниці, зберіганню товарів, зловживанням в системі
та виконанню валютних планів. В статье на основе неизвестных ранее архивных документов
рассматривается история появления и функционирования
магазина «Торгсин» в Шостке. Особое внимание уделяется
санитарному состоянию магазина, хранению товаров,
злоупотреблениям в системе и выполнению валютных планов. The history of appearance and work of Torgsin’s shop in Shostka,
based on previously unknown archival documents, is considered
in the article. The special attention give to sanitary conditions in
the shop, keeping of goods, abuses in the system and fulfi llment of
currency plans.