Романс Ю. Шапоріна «Заклинание» в контексті сучасних соціокультурних реалій - Кисла, С.В. (Сіверщина в історії України, 2010)
У статті розглянуто особливості романсу як єдності
слова, мелодії й інструментального супроводу, проаналізовано
художні засоби романсу Ю. Шапоріна «Заклинание». В статье рассмотрены особенности романса как
единства слова, мелодии и инструментального сопровождения,
проанализированы художественные средства романса Ю.
Шапорина «Заклинание». The article deals with the peculiarities of the romance
(romantic lyrical song) as the unity of the verse, melody and the
music instrument accompaniment. The artistic devices of the Yuriy
Shaporin’s song «Invocation» were analyzed.