Етапи ідентифікації багатопараметричних технологій та шляхи їх реалізації - Большаков, В.І.; Волчук, В.М.; Дубров, Ю.І. (Вісник НАН України, 2013)
У статті розглянуто шляхи розв’язання задачі ідентифікації багатопараметричних технологій на
прикладі технології виробництва чавунних валків марки СПХН-45. Використання такого підходу дає
змогу визначати робочу область технології, раніше невідому частину робочої області, зокрема керовані
змінні та їх допустимі значення, визначати область компромісу критеріїв, які відповідають вимогам
чинних ДСТУ. В статье рассмотрены пути решения задачи идентификации многопараметрических технологий на примере технологии производства чугунных валков марки СПХН-45. Применение такого подхода позволяет
определять рабочую область технологии, ранее неизвестную часть рабочей области, включающую управляемые переменные и их допустимые значения, определять область компромисса критериев, удовлетворяющую требованиям действующих ГОСТов. The ways of solving the problem of identification of
multiparameter technologies on the example of technology
of production of cast iron rolls of mark 45 were considered
in the article. The application of such approach
allows to define the working sphere of technology, previously
unknown part of the working sphere which includes
the controlled variables and their accepted values, and to
define the sphere of compromise criteria satisfying the requirements
of existing technical conditions.