Водоросли-индикаторы природных условий в бассейне реки Яркон (Центральный Израиль) - Тавасси, М.; Баринова, С.С.; Анисимова, О.В.; Нево, Э.; Вассер, С.П. (Альгология, 2005)
Из 53 образцов планктона и перифитона, собранных на 14 станциях р. Яркон в течение 2003-2004 гг., определено 247 видов водорослей из 5 отделов, из них 204 вида (82,6%) являются индикаторами экологических условий. На основе распределения числа видов в экологических группах воды р. Яркон можно охарактеризовать как пресные, среднеминерализованные или солоноватые, умеренные по температуре, слаботекучие, щелочные, которые позволяют водорослям развиваться как в планктоне, так и на субстратах. З 53-х зразків планктону та перифітону, зібраних на 14-ти станціях р. Яркон протягом 2003 - 2004 рр. визначено 247 видів водоростей з 5-ти відділів, з них 204 види (82,6 %) є індикаторами екологічних умов. На підставі розподілу числа видів в екологічних групах води р. Яркон можна охарактеризувати як прісні, середньомінералізовані або солонуваті, помірні щодо температури, слабкопроточні, лужні, які дозволяють водоростям розвиватися як в планктоні, так і на субстратах. We recognized 247 species of algae from five divisions in 53 samples of plankton and periphyton collected at 14 stations over the Nahal Yarqon in 2003-2004. Of these, 204 species are indicators of environmental conditions. Species distribution over ecological groups is typical of alkaline freshwater or brackish, temperate, slow-running waters habitable for both planktonic and benthic algae.