Влияние сточных вод на морские водоросли - Кузьминова, Н.С.; Руднева, И.И. (Альгология, 2005)
Приведен литературный обзор данных о воздействии сточных вод различного происхождения на морские акватории. Освещены проблемы негативного их влияния на морские водоросли. Обсуждаются перспективы применения последних в системах очистки морских вод от ксенобиотиков. Зроблено літературний огляд даних про вплив стічних вод різного походження на морські акваторії. Висвітлено проблеми їх негативного впливу на морські водорості. Обговорено перспективи застосування останніх в системі очищення морської води від ксенобіотиків. Literature review of different wastewater influen се on marine ecosystems is presented. The problems of sewage entering and transformation are broached. Their toxic effect on marine algae are demonstrated. The possibility of biological waste reclamation and using some species of algae culturing in sewage addition for production are discusse