Формирование векторного критерия оценки качества автоматизированного управления современной библиотекой - Бочаров, Б.П. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
В статье показано, что современная университетская библиотека - многоцелевая система, а управление такой системой - многокритериальная задача, решение которой осложняется учетом группового предпочтения лиц, участвующих в процессе принятия решений. Приведены результаты применения метода когнитивных карт для определения состава векторного критерия, описывающего качество автоматизированного управления современной университетской библиотекой. У статті показано, що сучасна університетська бібліотека - багатоцільова система, а керування такою системою - багатокритеріальна задача, рішення якої ускладнюється урахуванням групової переваги осіб, що приймають участь у процесі прийняття рішень. Наведено результати застосування методу когнітивних карт для визначення складу векторного критерію, що описує якість автоматизованого керування сучасною університетською бібліотекою. The article describes a modern university library to be a multipurpose system, so its management is a multicriterion problem complicated with the making decisions persons' preferences taking into account. The results of application of cognitive cards method for definition of the automated control quality vector criteria for modern university library are described.