Бактерии, сопутствующие Dunaliella viridis Teod. в лабораторной культуре - Мензянова, Н.Г.; Божков, А.И.; Ванифатова, Т.Ю. (Альгология, 2007)
Із лабораторної культури Dunaliella viridis Teod. були виділені пігменти, що містять бактерії. Бактерії зберігали пігментацію з високим вмістом NaCl (середовище Мюнца з 5–10%–м вмістом NaCl). На середовищах з низьким вмістом NaCl бактерії втрачали пігментацію. На середовищі з н-алканами бактерії накопичували значну кількість нейтральних ліпідів. Активність депонування нейтральних ліпідів позитивно корелювала з вмістом пігментів в клітинах бактерій. The pigment containing bacteria have been isolated from laboratory culture Dunaliella viridis Teod. The bacteria retained red pigmentation on mediums with high concentration NaCl (medium Munz with 5-10% NaCl). The red pigmentation of bacteria disappeared on mediums with low NaCl concentrations. Pigment content positive correlated with concentration NaCl in medium. The bacteria accumulated neutral lipids in medium with n-alkanes. Degree of lipid accumulation positive correlated with pigment content in bacterial cells.