Палеоэкология гаптофитовых водорослей (Coccolitophoridae) в палеоцен-эоценовых бассейнах восточной части Донбасса и Предкавказья - Вага, Д.Д.О. (Альгология, 2007)
На основі визначення викопних кокколітофорид здійснено палеоекологічний аналіз, який дозволив виділити такі групи таксонів: екваторіально-тропічні, широкотропічні, вузькотропічні і субтропічні. Встановлено, що протягом пізнього палеоцену, раннього, середнього і верхнього еоцену (55-38 млн. років) в межах району дослідження існував теплий, відкритий, відносно глибоководний палеобасейн. На межі пізнього еоцену – раннього олігоцену в басейні спостерігається різке скорочення тропічних і субтропічних видів та збільшення бореальних. On the basis of the identified nannofossils species it was possible to make a paleoecological analyze which allowed distinguish the following groups of taxons: tropical, subtropical, broad tropical. During the Late Paleocene, Early, Middle and Upper Eocene in the limits of the studied area existed a warm, moderate deep, open–marine basin. It was noted that on the Late Eocene – Early Oligocene boundary an essential amount decrease of warm and increase of temperate species occurred.