Співвідношення храму і забудови у міському просторі Ніжина - Бачинська, О.В. (Сіверщина в історії України, 2011)
У статті розглядається вплив історії Ніжина на
формування його забудови, збереженість забудови та її
значення для сьогодення, важливість вивчення взаємодії храму
та його оточення на прикладі Ніжина, принципи взаємодії
храму і забудови в історичному центрі міста. В статье рассматривается влияние истории Нежина
на формирование его застройки, сохранность застройки
и ее значение для современности, важность изучения
взаимодействия храма и его окружения на примере Нежина,
принципы взаимодействия храма и застройки в историческом
центре города. Influence of a history Nizhyn on formation of its building, safety
of building and its meaning for present, importance of study of
interaction of a temple and its environment on an example Nizhyn,
the principles of interaction of a temple and building in historical
city center are considered in clause.