Некрополь Спасо-Преображенського монастиря в Новгороді-Сіверському - Карманов, Ю.О.; Новик, Т.Г.; Солобай, П.В. (Сіверщина в історії України, 2011)
В статті на підставі писемних джерел та археологічних
досліджень розглядається історія виникнення та формування
некрополя Новгород-Сіверського Спасо-Преображенського
монастиря. За час свого існування монастирське кладовище
стало значним комплексом, де були поховані сотні ченців
обителі, настоятелі, відомі релігійні діячі та поважні
жителі міста. В статье на основании письменных источников и
археологических исследований рассматривается история
возникновения и формирования некрополя Новгород-Северского
Спасо-Преображенского монастыря. За время своего
существования монастырское кладбище стало значительным
комплексом, где были погребены сотни монахов обители,
настоятели, известные церковные деятели и жители города. The history of genesis and formation of a cemetery of the
Novgorod-Siverskyi Spaso-Preobrazhenskyi monastery on the basis
of written sources and archeological excavations is being and lazed
in the article. During its existence the monastery’s cemetery had
become a considerable complex were the hundred of monks, fathers superiors, famous church figures and simple locals are buried.