Дополнение к флоре Bacillariophyta водоемов Русской Арктики - Генкал, С.И.; Вехов, Н.В. (Альгология, 2007)
На основі електронно-мікроскопічного вивчения проб бентосу з водойм архипелагу Нова Земля і о. Вайгач отримані нові дані про флору Bacillariophyta. Виявлено 22 нових для флори Росії таксона, наведено їх короткий опис, оригінальні мікрофотографії і дані про місцезнаходження, екологію і розповсюдження New data on flora of Bacillariophyta of the Novaya Zemlya Archipelago and Vaigach Isl. based on a t ransmission electron microscopic study of benthic samples are presented . As a result of the study, 22 taxa, previously not cited for Russia before, were revealed. Brief descriptions of the recorded taxa, original microphotographs, data on their locations, ecology, and distribution are given.