Пріоритетні напрями модернізації страхового ринку України в умовах глобальних викликів - Козоріз, Г.Г. (Регіональна економіка, 2013)
Досліджено особливості функціонування українського страхового ринку у світовому економічному просторі, визначено останні нові тенденції розвитку страхової сфери у світі, запропоновано ключові напрями адаптації та удосконалення страхового ринку України в умовах глобального економічного середовища. Исследованы особенности функционирования украинского страхового рынка в мировом экономическом пространстве, определены последние тенденции развития страховой сферы в мире, предложены ключевые направления адаптации и усовершенствования страхового рынка Украины в условиях глобальной экономической среды. Features of the Ukrainian insurance market functioning in the world economy are examined. The latest trends in the global insurance sector are identified. Key areas of adaptation and improvement of Ukrainian insurance market in the global economic environment are offered.