Перспективи інвестиційного розвитку фінансово-промислових груп в Україні - Віблий, П.І.; Горбова, Х.В. (Регіональна економіка, 2013)
Досліджено особливості інвестиційного розвитку фінансово-промислових груп в Україні. Проведено детальний аналіз основних моделей інвестиційної поведінки фінансово-промислових груп України. Визначено основні особливості моделі інвестування за умов використання наявного потенціалу, моделі інвестування за умов наявності монопольних переваг та моделі інвестування в умовах високого диверсифікованого виробництва. Исследованы особенности инвестиционного развития финансово-промышленных групп в Украине. Проведен детальный анализ основных моделей инвестиционного поведения финансово-промышленных групп Украины. Определены основные особенности модели инвестирования при использовании имеющегося потенциала, модели инвестирования при наличии монопольных преимуществ и модели инвестирования в условиях высокодиверсифицированного производства. Peculiarities of investment development of financial and industrial groups in Ukraine are examined. The detailed analysis of the basic models of investment behavior of financialindustrial groups in Ukraine is conducted. The main features of the investment model based on existing potential, the investment model based on the presence of monopolistic advantages and the investment model in terms of highly diversified production are defined.