Стандартизація освіти як важлива умова розвитку регіональних освітніх систем - Шевчук, А.В. (Регіональна економіка, 2013)
Сформульовано основні проблемні аспекти реалізації чинних в Україні стандартів освіти як важливих нормативно-правових інструментів розвитку регіональних освітніх систем. Охарактеризовано регламентовані напрями дії стандартів освіти в Україні за традиційним підходом та на основі цього визначено інноваційні вектори їх змін. Систематизовано ключові напрями інноватизації стандартів освіти залежно від їх предметної спрямованості. Сформулированы основные проблемные аспекты реализации действующих в Украине стандартов образования как важных нормативно-правовых инструментов развития региональных образовательных систем. Охарактеризованы регламентированные направления действия стандартов образования в Украине по традиционному подходу и на его основе определены инновационные направления их изменений. Систематизированы ключевые направления инноватизации стандартов образования в зависимости от их предметной направленности. The problematic aspects of the current educational standards in Ukraine as important legal instruments of regional educational systems were viewed. The regulated areas of education standards in Ukraine and the traditional approach based on the identified areas of their innovative changes where described. The main directions of innovation education standards depending on their subject focus were systemised.