Мобільність населення як передумова становлення територіальних міграційних систем (на прикладі Карпатського регіону) - Риндзак, О.Т. (Регіональна економіка, 2013)
На основі результатів авторського соціологічного дослідження висвітлено особливості територіальної та трудової мобільності населення Карпатського регіону. За допомогою аналізу рівня значущості та міри задоволеності основних компонент та чинників життєдіяльності респондентів виявлено найбільш узгоджені та найменш збалансовані позиції, останні з яких здатні стати факторами можливої еміграції населення. На основе результатов авторского социологического исследования отражены особенности территориальной и трудовой мобильности населения Карпатского региона. При помощи анализа уровня значимости и меры удовлетворенности главных компонентов и факторов жизнедеятельности респондентов обнаружены наиболее согласованные и наименее сбалансированные позиции, последние из которых способны стать факторами возможной эмиграции населения. Based on the results of the author’s survey the peculiarities of territorial and labor mobility in the Carpathian region are covered. Through analysis of the level of significance and degree of satisfaction of the basic components and factors of respondents’ life the most agreed and the least balanced positions are found.