Особливості вирішення житлового питання в Україні - Куліш, І.М. (Регіональна економіка, 2013)
Розглянуто особливості формування житлової політики в Україні. Досліджено вплив наявності житлового фонду на привабливість проживання на певній території, яка, своєю чергою, є одним з аспектів конкурентоспроможності регіону. Проаналізована можливість участі у програмі здешевленої іпотеки для низькооплачуваних категорій міського населення. Розроблено пропозиції щодо аналогу іпотечного кредитування для сільського населення. Наголошено на необхідності дослідження інших аспектів, які роблять регіон привабливим для проживання. Рассмотрены особенности формирования жилищной политики в Украине. Исследовано влияние наличия жилого фонда на привлекательность проживания на определенной территории, это, в свою очередь, один из аспектов конкурентоспособности региона. Проанализирована возможность участия в программе удешевленной ипотеки для низкооплачиваемых категорий населения. Разработаны предложения относительно аналога ипотечного кредитования для сельского населения. Отмечена необходимость исследования других аспектов, делающих регион привлекательным для проживания. Features of formation of housing policy in Ukraine are shown. Influence of housing stock on attractiveness of dwelling place on the defined territory as one of the aspects of regional competitiveness is researched. Possibility of participation in the program of the reducing price mortgage for low-paid categories of the population is analyzed. Offers proposals concerning analog of mortgage lending for rural population are developed. Necessity of researching other aspects making the region attractive for accommodation is emphasized.