Перспективи впровадження системи HACCP у процесі виробництва харчової продукції - Водянка, Л.Д.; Кутаренко, Н.Я. (Регіональна економіка, 2013)
Обґрунтована необхідність впровадження системи аналізу небезпечних факторів та визначення критичних точок контролю (HACCP) на підприємствах харчової промисловості як системи управління якістю на основі екологічності та безпечності продукції. Наведено приклад робочої розрахункової таблиці для виявлення та аналізу небезпечних факторів та визначення критичних точок контролю. Обоснована целесообразность внедрения системы анализа опасных факторов и определения критических контрольных точек (НАССР) на предприятиях пищевой промышленности как системы управления качеством на основании экологичности и безопасности продукции. Приведён пример рабочей расчётной таблицы для определения и анализа опасных факторов и вычисления критических контрольных точек. The expediency of implementation of the system the hazard analysis and identification of critical control points (HACCP) in the food industry as a quality management system based on environmental and safety products is stressed. An example of estimated operating table for the identification and analysis of hazards and calculating the critical control points is given.