Специфіка прикордонної торгівлі в транскордонному просторі України з ЄС - Гоблик, В.В.; Тимечко, І.Р. (Регіональна економіка, 2013)
Визначено прикордонну торгівлю та місце її локалізації. Класифіковано суб’єкти за активністю зайнятості нею. Досліджено специфіку прикордонної торгівлі в транскордонному просторі України з ЄС, зокрема в українсько-польському, українсько-словацькому, словацько-польському регіонах. Проаналізовано вплив підписання та ратифікації Угод про малий прикордонний рух України з суміжними державами – членами ЄС на розвиток прикордонної торгівлі. Виявлено інтерес суміжних держав – членів ЄС щодо організації прикордонної торгівлі в транскордонному просторі з Україною. Определены приграничная торговля и место ее локализации. Классифицированы субъекты по активности занятости ею. Исследована специфика приграничной торговли в трансграничном пространстве Украины с ЕС, в частности в украинско-польском, украинско-словацком, словацко-польском регионах. Проанализировано влияние подписания и ратификации Соглашения о малом пограничном движении Украины с сопредельными государствами-членами ЕС на развитие приграничной торговли. Выявлено интерес сопредельных государств-членов ЕС по организации приграничной торговли в трансграничном пространстве с Украиной. Bordering trade and its localization place is defined. The bordering trade entities are classified by their activity. The peculiarities of bordering trade in the cross-border space of Ukraine with the EU are examined, particularly in Ukrainian-Polish, Ukrainian-Slovak and Slovak-Polish regions. The influence of signing and approval of Small bordering movement agreement with adjacent countries - EU members on the development of bordering trade is analyzed. The interest of adjacent countries-EU members in the organization of bordering trade in crossborder space with Ukraine is outlined.