Економічна щільність як індикатор територіальної концентрації економіки - Романюк, С.А. (Регіональна економіка, 2013)
Проаналізовано методологію застосування показників економічної щільності у звіті Світового Банку «Reshaping Economic Geography. World development report 2009» Запропоновано формулу визначення зв’язку між показниками валового випуску, економічної щільності та щільності населення. Проанализирована методология применения показателей экономической плотности в отчете Всемирного Банка «Reshaping Economic Geography. World development report 2009». Предложена формула определения связи между показателями валового выпуска, экономической плотности и плотности населения. The analysis of the methodology of economic density indicators application provided in the report of the World Bank «Reshaping Economic Geography. World development report 2009» is conducted. The formula for determining the relationship between indicators of gross output, economic density and population density is proposed.