Фінансова грамотність населення та її вплив на розвиток економіки України - Смовженко, Т.С.; Кузнєцова, А.Я. (Регіональна економіка, 2013)
Дано визначення термінам «фінансова грамотність» та «фінансова просвіта», оцінено рівень фінансової грамотності в Україні та за кордоном, запропоновано шляхи підвищення її рівня в Україні шляхом реалізації основних положень стратегії та цільових програм фінансової грамотності. Дано определение терминам «финансовая грамотность» и «финансовое просвещение», оценен уровень финансовой грамотности в Украине и за рубежом, предложены пути повышения ее уровня в Украине путем реализации основных положений стратегии и целевых программ финансовой грамотности. The terms «financial literacy» and» financial education» are defined; the level of financial literacy in Ukraine and abroad is estimated; the ways of its level improvement in Ukraine through the implementation of the main provisions of the strategy and targeted programs of financial literacy are proposed.