Напрями модернізації механізмів реалізації державної політики регіонального розвитку в Україні - Козоріз, М.А. (Регіональна економіка, 2013)
На основі дослідження причин, що гальмують впровадження державної політики регіонального розвитку в Україні, визначені напрями модернізації механізмів, призначення яких полягає у забезпеченні її реалізації в практиці господарювання. Основну увагу присвячено обґрунтуванню доцільності модернізації механізмів реалізації державної політики регіонального розвитку на основі індивідуального підходу до визначення ресурсних можливостей кожного конкретного регіону. На основе исследования причин, тормозящих внедрение государственной политики регионального развития в Украине, определены направления модернизации механизмов, назначение которых заключается в обеспечении ее реализации в практике ведения хозяйства. Основное внимание уделено обоснованию целесообразности модернизации механизмов реализации государственной политики регионального развития на основе индивидуального подхода к определению ресурсных возможностей каждого конкретного региона. On the basis of research of reasons hampering the introduction of regional development public policy in Ukraine the directions of modernization of the mechanisms directed at providing of its realization in practice of economy are defined. Basic attention is paid to substantiation of the expedience of modernization of the regional development public policy realization mechanisms on the basis of the individual approach to determination of resource possibilities of every concrete region.