Фінансовий механізм управління сталим розвитком територіальних економічних систем - Пилипів, В.В.; Тичковська, Л.П. (Регіональна економіка, 2013)
Розкрито концептуальні засади управління капіталом сталого розвитку територіальних економічних систем, обґрунтовано фінансовий механізм управління сталим розвитком та його інституціональне забезпечення. Здійснено аналіз функціонування територіальних систем України та виявлено тенденції їх фінансового забезпечення. Запропоновано схему проектного фінансування сталого розвитку територій та залучення територіальних природних ресурсів у проекти сталого розвитку. Раскрыты концептуальные основы управления капиталом устойчивого развития территориальных экономических систем, обоснован финансовый механизм управления устойчивым развитием и его институциональное обеспечение. Проанализировано функционирование территориальных систем Украины и выявлены тенденции их финансового обеспечения. Предложена схема проектного финансирования устойчивого развития территорий и привлечения территориальных природных ресурсов в проекты устойчивого развития. Conceptual bases of management of the capital of territorial economic systems’ sustainable development are exposed. Financial mechanism of sustainable development management and its institutional maintenance is substantiated. The functioning of territorial systems of Ukraine is analyzed and the tendencies of their financial maintenance are revealed. The scheme of project financing of territorial sustainable development and attraction of territorial natural resources into sustainable development projects is proposed.