Інноваційний потенціал регіонів Українського Причорномор'я - Бутенко, А.І.; Лазарєва, Є.В. (Регіональна економіка, 2013)
Здійснено порівняльний аналіз і оцінку інноваційного потенціалу економіки України та регіонів Українського Причорномор’я, виявлені основні тенденції розвитку інноваційної діяльності в цих регіонах, запропоновано низку заходів щодо ефективної організації інноваційної діяльності у міру розвитку інституту ринку. Проведены сравнительный анализ и оценка инновационного потенциала экономики Украины и регионов Украинского Причерноморья, выявлены основные тенденции развития инновационной деятельности в этих регионах, предложен ряд мер по эффективной организации инновационной деятельности по мере развития института рынка. Comparative analysis and estimation of innovative ability of Ukrainian economy and the areas of Ukrainian Black Sea Region is conducted; basic tendencies of innovative activity development are defined in these region; the range of measures on efficient organization of innovative activity in the course of market institute development is offered.