Фінансово-ринкові регулятивні засади конвергенції національних і регіональних інтересів - Заблоцький, М.Б. (Регіональна економіка, 2013)
Поставлено проблему створення системи регулювання фінансового ринку. Запропоновано концепцію конвергенції національних і регіональних інтересів суб’єктів фінансового і суміжних з ним ринків. Обґрунтовано науково-теоретичні положення, регулятори і результуючі показники функціонування регулятивної системи за умови дії регуляторів «не за правилом» і «за правилом». Представлено схематичну модель механізму формування системи конвергентного розвитку національної і регіональної економіки. Поставлена проблема создания системы регулирования финансового рынка. Предложена концепция конвергенции национальных и региональных интересов субъектов финансового и смежных с ним рынков. Обоснованы научно-теоретические положения, регуляторы и результирующие показатели функционирования регулятивной системы при условии действия регуляторов «не по правилу» и «по правилу». Представлена схематическая модель механизма формирования системы конвергентного развития национальной и региональной экономики. The problem of creating the system of financial market regulation is set up. The concept of convergence of national and regional interests of the financial and contiguous markets’ entities is proposed. Scientific and theoretical principles, regulators and resulting indicators of regulatory system functioning subject to the operation of regulators «not according to the rule» and «according to the rule» are substantiated. Schematic model of the mechanism of formation of national and regional economy convergent development is presented.