Регіональні особливості розвитку іноземного банківництва в Україні - Владичин, У.В. (Регіональна економіка, 2013)
Досліджено та виявлено особливості регіонального розподілу банківських установ з іноземним капіталом, проаналізовано обсяги здійснюваних операцій та прибутковість іноземних банків у регіональному розрізі. Проведена порівняльна оцінка регіональної мережі структурних підрозділів банків з іноземним капіталом, що діють в Україні, та подано рекомендації щодо покращення привабливості регіонів та забезпеченості їх банківськими послугами. Исследованы и определены особенности регионального распределения банковских учреждений с иностранным капиталом, проанализированы масштабы осуществляемых операций и прибыльность иностранных банков в региональном разрезе. Проведена сравнительная оценка региональной сети структурных подразделений банков с иностранным капиталом, действующих в Украине, и поданы рекомендации по улучшению привлекательности регионов и обеспеченности их банковскими услугами. The peculiarities of regional distribution of banking institutions with foreign capital are examined. Volumes of conducting operations and profitability of foreign banks in regional dimension are analyzed. The comparative analysis of regional net of structural units of banks with foreign capital in Ukraine is conducted. Recommendations for improvement of regions attractiveness and their security with bank services are made.