Теоретичні і практичні аспекти застосування ковенантів у практиці фінансово-кредитних відносин - Пшик, Б.І. (Регіональна економіка, 2013)
Досліджено сутність та особливості застосування ковенантів у сфері фінансово-кредитних відносин як засобу управління цими відносинами та ризиками, що виникають у процесі їх здійснення. Пропонуються визначення та класифікація ковенантів. Розроблено пропозиції щодо їх законодавчого закріплення та використання в діяльності суб’єктів фінансового ринку України. Исследованы сущность и особенности применения ковенантов в сфере финансово-кредитных отношений как инструмента управления этими отношениями и рисками, возникающими в процессе их осуществления. Предлагаются определение и классификация ковенантов. Разработаны предложения по их законодательному закреплению и использованию в деятельности субъектов финансового рынка Украины. The essence and characteristics of the covenants in the financial and credit relations as a tool for the management of these relationships and the risks involved in their implementation are examined. The definition and classification of covenants are proposed. Proposals for its legalization and use in the activity of the financial market entities of Ukraine are developed.