Нова інноваційна політика Європейського Союзу: досвід для України - Землянкін А.І., А.І.; Підоричева, І.Ю. (Регіональна економіка, 2013)
Проаналізовано досвід Європейського Союзу щодо формування та реалізації інноваційної політики на загальноєвропейському, національному і регіональному рівнях. Розроблено пропозиції щодо умов і можливостей його використання на макро- і мезорівнях в Україні. Визначено механізми управління інноваційною сферою за умови поступового переходу національної економіки до стадії розвитку, заснованої на власних інноваціях. Проанализирован опыт Европейского Союза по формированию и реализации инновационной политики на общеевропейском, национальном и региональном уровнях. Разработаны предложения относительно условий и возможностей его использования на макро- и мезоуровнях в Украине. Определены механизмы управления инновационной сферой при условии постепенного перехода национальной экономики на стадию развития, основанную на собственных инновациях. The experience of the European Union in the formation and implementation of the innovation policy at the European, national and regional levels is analyzed. The proposals concerning the conditions and possibilities of its using at the national and regional levels in Ukraine are worked out. The mechanisms for managing the innovative sphere are defined provided that the national economy passes to the stage of the development based on their own innovations.