Методологічні засади дослідження конкурентоспроможності молочної продукції - Чугаєвська, С.В. (Регіональна економіка, 2013)
Розглянуто три групи чинників, які формують рівень конкурентоспроможності молочних продуктів: нормативні, технологічні та економічні, а також визначена система показників конкурентоспроможності продукції молокопереробних підприємств з обґрунтуванням методології їх розрахунку. Для удосконалення конкурентоздатності вітчизняної продукції необхідне застосування системи показників конкурентоспроможності продукції молокопереробних підприємств з обґрунтуванням методології їх розрахунку. Рассмотрены три группы факторов, формирующих уровень конкурентоспособности молочных продуктов: нормативные, технологические и экономические, а также определена система показателей конкурентоспособности продукции молокоперерабатывающих предприятий с обоснованием методологии их расчета. Для усовершенствования конкурентоспособности отечественной продукции необходимо применение системы показателей конкурентоспособности продукции молокоперерабатывающих предприятий с обоснованием методологии их расчета. Three groups of factors that shape the competitiveness level of dairy products are examined: regulatory, technological and economic. The system of indicators of milk processing enterprises’ production competitiveness with substantiation of their calculation methodology is defined. To improve the competitiveness of domestic products the use of the system of indicators of milk processing enterprises’ production competitiveness with justification of their calculation methodology is required.