Інверсний контекстно-асоціативний метод автоматизованої орфокорекції - Заболотня, Т.М.; Михайлюк, А.Ю.; Михайлюк, О.С. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
Теоретично обґрунтовано та запропоновано інверсний контекстно-асоціативний метод автоматизованого
виправлення орфографічних помилок, який забезпечує підвищення швидкості та точності роботи
відповідного програмного забезпечення. Дано визначення показника результативності функціонування
орфокоректора – точності його роботи. Показана ефективність застосування запропонованого методу для
виправлення орфографічних помилок у масиві гетерогенних словосполучень за критеріями швидкості та
точності корекції. Теоретически обусловлен и предложен инверсионный контекстно-ассоциативный метод автоматического
исправления орфографических ошибок, который обеспечивает повышение скорости и точности
работы соответствующего программного обеспечения. Дано определение показателя результативности
функционирования орфокорректора – точности его работы. Показана эффективность использования
предлагаемого метода для исправления орфографических ошибок в массиве гетерогенных словосочетаний
по критериям скорости и точности коррекции.