Зовнішньоекономічний вектор розвитку сільських територій Карпатського регіону України - Крупін, В.Є. (Регіональна економіка, 2013)
Здійснено аналіз розвитку сільських територій Карпатського регіону України з позиції зовнішньоекономічної діяльності. Досліджено структуру, обсяги й особливості експортно-імпортних потоків сільськогосподарської продукції та продуктів харчування областей регіону. Виділено основні загальнодержавні та специфічні для Карпатського регіону перешкоди на шляху розвитку зовнішньоекономічної діяльності суб’єктів господарювання, розташованих на сільських територіях. Акцентовано на необхідності активізації експортної діяльності на сільських територіях як у сфері агропромислової продукції, так і несільськогосподарського виробництва та послуг. Осуществлен анализ развития сельских территорий Карпатского региона Украины с позиции внешнеэкономической деятельности. Исследованы структура, объемы и особенности экспортно-импортных потоков сельскохозяйственной продукции и продуктов питания областей региона. Выделены основные общегосударственные и специфические для Карпатского региона препятствия на пути развития внешнеэкономической деятельности субъектов хозяйствования, расположенных на сельских территориях. Акцентировано на необходимости активизации экспортной деятельности на сельских территориях как в сфере агропромышленной продукции, так и несельскохозяйственного производства и услуг. Analysis of the development of rural territories in the Carpathian region of Ukraine from the perspective of foreign trade activity is conducted. The structure, volumes and peculiarities of export-import flows of agricultural products and food-stuffs of the region’s administrative units are researched. Main national and specific to the Carpathian region obstacles, that blocking the development of foreign economic activity of business entities that located on rural territories are outlined. Puts more emphasis on necessity of activization of export activity on rural territories in the field of agro-industrial production and non-agricultural goods and services.